Jäsenhuone|Työhuone

Tuomo Vainion tarina

Tuomo "Vanes" Vainio (kuva: Mikko Rantala)

 

Tuomo Vainio 30.9.1958 - 13.7.2000

 

 Jyväskylän Saukkojen pitkäaikainen vesipalloilija ja masters -uimari Tuomo ”Vanes” Vainio menehtyi 13.7.2000 vaikean sairauden murtamana 41-vuotiaana. Tuomo tuli Jyväskylään syksyllä 1979 opiskelemaan yhteiskuntatieteitä, jolloin hän muutaman ystävänsä kanssa pisti alulle vesipallotoimintaa tähän kaupunkiin. Aluksi toiminta tapahtui yliopiston opiskelijaliikunnan vuorolla, mutta heti 80-luvun alussa Jyväskylän Saukot otti vesipallon ohjelmistoonsa.

Tuomo Vainio oli aluksi 1-divisioonan mestaruutta, jota kautta Saukot pääsi mestaruussarjaan. Opiskelujen päätyttyä ja hänen valmistuttua yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja opettajaksi hän oli valmis jatkamaan harrastustaan vesipallon parissa ja olikin voittamassa Saukoille 90-luvulla useita Suomenmestaruuksia ja muita mitalisijoja.

Tuomo Vainio tunnettiin reiluna ja reipashenkisenä joukkueen ”isähahmona”, joka loi joukkueeseen huumorilla höystettynä yhteishenkeä. Hänen poismenonsa oli raskas isku koko joukkueelle ja ystäville, mutta ”Vaneksen” iloisen myönteinen henki elää Saukkojen joukkueessa ja hänen esimerkillinen pitkäaikainen harrastuksensa tämän lajin parissa antakoon voimia myös nuoremmille harrastajille uskoa vesipallon tulevaisuuteen hienona urheilumuotona.

 Vesipalloilijat jäävät kaipaamaan hyvää ystävää ja joukkuetoveria, mutta mukavat muistot Tuomosta eivät häviä koskaan!!

-Raimo "Tossu" Karhunen