Toimitsijat

Kuva: Aki Rantala

Vesipallopelien toimitsijat

Vesipallopeleissä tarvitaan toimitsijoita. Toimitsijantehtäviin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti sähköpostissa tulevan linkin kautta. Toimitsijoita tarvitaan kotipeleissä neljä. Toimitsijoiden roolit ovat seuraavat:

- pelikello: merkataan maalit, pahat virheet ja aikalisät
- peliaika: katkotaan peliä tuomarin vihellysten mukaan
- pöytäkirja: merkitään pelitapahtuma-ajat ja pelitapahtumat
- Torneopal: merkitään pelitapahtuma-ajat ja pelitapahtumat vesipallo.torneopal –palveluun.

Lauantaina ja sunnuntaina ja sunnuntaina pelattavien ensimmäisten iltapelien (alkaa klo 18.15) toimitsijoiden pitäisi olla paikalla jo klo 17.00, jotta saadaan laitettua paikalleen ajanottolaitteisto ja toimitsijapöytä, syötettyä sähköisiin pöytäkirjoihin pelaajien nimitiedot ja kirjoitettua pöytäkirjaan pelaajien ja pelien tiedot, laitettua vaihtopelaajien penkit paikoilleen ja pystytään Swimmingin sunnuntaivuoron aikaan auttamaan Swimming Jyväskylän turvallisuusvastaavia (huomioliivit päällä), ihmisten ohjaamisessa koska he eivät saa kulkea altaan laitaa maalien takana.

Junioriturnauksissa juniorit tarvitsevat apua myös kentän laittamisessa, joten toimitsijoiden lisäksi tarvitaan myös apuhenkilöitä paikalle! Aikuispelaajat rakentavat pääsääntöisesti kentän itse - altaan reunalla toki apua tarvitaan tällöinkin.

Lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä kenttää ei tarvitse purkaa, mutta lauantaiaamuna se pitää purkaa. Sunnuntai-iltana kenttä rakennetaan taas uudelleen ja illalla puretaan.

PDF-tiedostoPeliin valmistautuminen 7.11.2015.pdf (469 kB)
Ohjeet vesipallopeliin valmistautumiseen
PDF-tiedostoVesipallokentän rakenne 10.11.2015.pdf (18 kB)
Vesipallokentän rakenne (kuva: Timo Väyrynen)
PDF-tiedostoToimitsijapöydän ohjeistus 2015 - 2016.pdf (68 kB)
Pöytäkirja, Pelikello (punainen laite) ja peliaika. Ohjeistus.
PDF-tiedostoSITB ohje.pdf (3.7 MB)
Virallinen Sport in the Box -ohjelman käyttöohje
PDF-tiedostoSPORT-IN-THE-BOX (2).pdf (46 kB)
Laitteiston käynnistysjärjestyksestä (Timo Väyrynen)
PDF-tiedostoSport in the box –ohjelman käyttöohje kuvina 7.11.2015.pdf (22.2 MB)
Sport in the Box -ohjelma. Screenille pelitaulu.
PDF-tiedostoTorneopal ohjeet.pdf (4.7 MB)
Ohjeet vesipallopelien pöytäkirjan sähköiseen pitämiseen Torneopal -palvelussa
PDF-tiedostoErien pituuden vaihtaminen pelikellossa 7.11.2015.pdf (1.9 MB)
Erityisohje: Erien pituuden vaihtaminen pelikellossa