Jäsenhuone|Työhuone

Vesipallokerho

Saukkojen vesipallokerholaiset

 

Vesipallokerho tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet oppia nauttimaan vedessä olemisesta, joukkuepelistä, uimataidosta, sosiaalisuudesta ja hyvästä joukkuehengestä.

Vesipallokerhot harjoittelevat leikinomaisesti vedessä liikkumista ja palloilua  25 metrin altaalla (hyppyaltaalla). Vesipallokerhossa kehitetään oman kehon hallintaa vedessä leikkien ja pelaillen. Tavoitteena on oppia uimaan kevään aikana ja saada varmuutta vedessä liikkumiseen.

 

Suomen uimaliiton vesipalloilijan polun mukaan päivittäinen liikunta on paitsi terveellistä, myös lapsen normaalin fyysisen kasvun ja kokonaisvaltaisen kehityksen kannalta välttämätöntä. Lapsen tulee saada liikkua eri ympäristöissä koska liikkuminen on tärkeää lapsen motoristen taitojen ja hermoston kehittymisen kannalta. Liiku leikkien - pelaan joka päivä; tärkeätä on liikunnan ilo ja rakastuminen  peliin ja veteen. Opetellaan reilun pelin sääntöjä. Tärkeätä on monipuolinen toiminta vedessä ja yleistaitavuutta tukeva liikunta (muut lajit, leikit, pelit, hypyt kuperkeikat ym.) sekä peli-ilo.

Saukoilla on kolme vesipallokerhoa joista kaksi ryhmää harjoittelee AaltoAlvarissa ja yksi Muuramessa.