AB-juniorit

Saukkojen AB-juniorit  ovat 2001 -syntyneitä ja sitä nuorempia.

AB-junioreiden harjoittelu

AB -ikäisissä Suomen Uimaliiton vesipalloilijan polkua mukaillen pelaamisen merkitys korostuu. Oma pelipaikka ja rooli - maalivahtivalmennus alkavat. Omaehtoinen harjoittelu pyritään saamaan osaksi arkipäivää; aluksi jakamalla harjoitusohjelmia esimerkiksi kesäkaudelle.

Pelillisesti harjoittelun alle nousevat erikoistilanteet ja pelipaikkakohtainen tekeminen. Uusina harjoittelun muotoina mukaan nousevat voimaharjoittelu, lajivoima, lajitaitojen kehittäminen - polku- ja heittotekniikat, peliäly ja pelirohkeus kontaktitilanteissa. Joukkuepelin taktinen osaamisen ja määrä peliharjoituksissa lisääntyvät.

Yksilöllisiä tavoitteita ovat oma toiminta pelikentällä ja sen ymmärtäminen, sijoittuminen, katseen hyödyntäminen pelitilanteissa, ennakointi ja pelikaverien huomiointi. Hyökkäyspelissä tärkeätä on itsenäisten ratkaisujen tukeminen ja sitä kautta pelirohkeuden kehittäminen, reagointi pelitilanteissa ja etenkin suunnanmuutoksissa, sekä yli- ja alivoimapelaamisen perusteet. Joukkueena tärkeätä on oppia peruspelin ymmärtämistä.

Pelaajat harjoittevat 50 metrin altaalla 5 kertaa viikossa. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Soile Matikainen, Maria Penttinen ja Joni Kortteus. AB-junioreilla on harjoituksia seuraavasti:

Maanantai klo 17.30-19.30

Tiistai klo 19.00-21.30