Vesipallon maajoukkueet

7.6.2021

Vesipallon maajoukkuetoiminnan kehittäminen on käynnissä. Viime syksynä ryhmä maajoukkue ja seuravalmentajia laati FUTURE5 ohjelman, jolla on tarkoitus  kehittää seuraavan viiden vuoden aikana Suomen Vesipalloilua.

Vesipallon miesten maajoukkue

Uimaliitto kutsuu Try-Out leirille Kuopioon 27.–29.8. Try-Out leirin jälkeen 16 pelaajaa valitaan miesten vesipallomaajoukkueeseen, joka tulee vielä vuoden 2021 aikana leireilemään kerran Kuopiossa ja pelaamaan turnauksen/leirin Liettuassa omakustanteisesti.

Syksyllä 2021 käynnistetään miesten vesipallomaajoukkueen toimintaa, joka on aluksi  seuravetoista ja kokonaan omakustanteista. Omakustanneosuudet laskutetaan seurakohtaisesti  aina tapahtuman jälkeen. Tavoitteena on tulevaisuudessa kehittää maajoukkuetoimintaa  laajemmalla ohjelmalla liittojohtoisesti, kun nähdään, miten toiminta lähtee käyntiin.

U-19 toiminta

Uimaliitto kutsuu potentiaaliset U19 -pelaajat (synt. -02 ja -03) Try-Out leirille Kuopioon 27–29.8. Try-Out leirin jälkeen 15 pelaajaa valitaan Suomen U19 vesipallomaajoukkueeseen, joka tulee osallistumaan Suomessa järjestettäviin PM-kisoihin 26–28.11 Kuopiossa tai leireilemällä ulkomailla (riippuen onko PM-kisoissa U19 -sarjaa). Toiminta on aluksi seuravetoista ja pääosin omakustanteista. Omakustanneosuudet laskutetaan  seurakohtaisesti aina tapahtuman jälkeen.