Syyskuun 2020 ajankohtaista koronaohjeistusta

2.9.2020

Jyväskylän koronatilanne on tällä hetkellä mennyt huonoon suuntaan. Jyväskylän kaupunginjohtajan, Timo Koiviston 1.9.2020 videon kaupungin koronatilanteesta voi katsoa täältä.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjesti tänään 2.9. klo 17.00 urheiluseuroille tilaisuuden, jossa käytiin läpi myös harrastustoiminnan järjestäjien kannalta tärkeitä asioita. Tartuntatautivastuulääkärin, Ilkka Käsmän mukaan kaikkea voidaan harrastaa, kunhan se tehdään turvallisesti. Ei tulla harrastustoimintaan sairaana, pidetään välimatkaa ja pestään käsiä. Jos on yhtään sairaana, ei sovi tulla paikalle. Tarkasta myös ohjeet siitä miten toimit, jos sinulla on oireita. Tässä tilanteessa ei harrastukseen tai pelitoimintaan tarvita vanhempia tai huoltajia seuraamaan tapahtumaa, koska väkimäärä lisää tartunnan riskiä.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden edustaja Anna-Leena Sahindal suositteli tapahtumanjärjestäjiä tekemään turvallisuussuunnitelman myös pienemmän tapahtuman järjestämiseksi turvallisesti. Tällainen suunnitelma tehdään myös 12.-13.9.2020 järjestettävästä BSM ja IKC -turnauksesta.

Vesivälitteistä viruksen siirtymistä ei ole havaittu, mutta mahdollisuuksien mukaan harjoituksissa tulee pyrkiä säilyttämään turvavälit. Muutama erillinen havainto kuluvan syksyn harjoitustoimintaan:

• Valmentajat huolehtivat, että jokainen paikalla olija merkitään ylös, jotta tartuntaketjut pystytään tarvittaessa jäljittämään
  • Suihkussa, saunassa ja pukutiloissa ei vietetä tarpeettomasti aikaa, vaan sieltä pyritään harjoitusten jälkeen poistumaan mahdollisimman ripeästi
  • Vanhemmat eivät mahdollisuuksien mukaan odottele pelaajien harjoitusten loppumista uimahallin sisällä, vaan mieluummin ulkopuolella. Mikäli on jokin syy seurata harjoituksia paikan päällä, tulisi vanhemmilla olla altistuksen minimoimiseksi maskit käytössä

Pysytään terveinä ja turvassa!