Koronaviruksen vaikutuksista vesipalloturnauksiin ja -harjoituksiin

12.3.2020

Virallinen tiedotus Suomen Uimaliitolta 12.3.2020 - Kaikki vesipallo-ottelut on peruttu 31.5.2020 saakka. Suomen Uimaliiton tiedote koskee tässä vaiheessa ainoastaan turnauksia. Uimaliiton sarjavastaavalle tulleen viestin mukaan sarjat jatkuvat aikaisintaan 31.5.2020. Mahdollisesta kokonaan perumisesta saamme lisää tietoa ensi viikon alussa.

Johtokunta päätti tänään ylimääräisessä johtokunnan kokouksessa, että huomisesta alkaen (13.3.2020) aloitetaan varmuuden vuoksi 2 viikon harjoitustauko. Tilanne arvioidaan 2 viikon kuluttua uudelleen, jonka jälkeen päätetään jatketaanko harjoituksia normaalisti.

Jyväskylän Saukkojen johtokunta muistuttaa pelaajia ja heidän perheitään tässä vaiheessa, että on ehdottoman tärkeätä jäädä kotiin jos pelaaja kokee olonsa yhtään flunssaiseksi (yskää, kurkkukipua ja kuumetta). Lisäksi on erittäin tärkeätä huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Muistattehan siis toimia Uimaliiton ohjeistuksen mukaisesti:

“Pese kätesi aina:

• kun tulet ulkoa sisään

• ennen ruoan laittoa ja ruokailua

• wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen

• niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen

• kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö”

Lisäksi kasvojen koskettelua tulee välttää ja yskiminen sekä aivastaminen on tärkeätä suunnata hihaan, koska koronavirus leviää pääosin pisaratartuntana. Tarkemmin voi koronaviruksen leviämisestä lukea esimerkiksi täältä. Viranomaisten ohjeita tulee seurata ja noudattaa, niin uimahallilla kuin sen ulkopuolella.

Pelaajien kannattaa harjoituksissa toimiessaan kiinnittää korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, kuten:

• Oma juomapullo mukana harjoituksissa (ja pelimatkoilla). Ei juoda koskaan toisen kanssa samasta pullosta tai lasista edes vapaa-ajalla

• Ei käytetä toisen pelaajan pyyhettä, uikkareita eikä muutakaan pesutarviketta

• Jos pelaaja on lähiaikoina ollut epidemia-alueiksi määritellyillä alueilla, harkitaan joukkueen/seuran tapahtumiin osallistumista harkita kahden viikon ajan

THL ohjeistaa seuraavasti: “Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin:

• Ota aina ensin puhelimitse yhteyttä paikallisen sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

• Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

• Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Seuran johtokunnassa seurataan tilannetta sekä AaltoAlvarin että koulujen osalta ja tiedotetaan pelaajia ja pelaajien perheitä välittömästi Whatsapp -viestillä ja seuran nettisivujen kautta.