Jäsenhuone|Työhuone

Saukoille kultaa DSM -sarjasta!

3.4.2017

Pallo saatiin Saukkojen Iiko Rantalalta kahden pelaajan voimin (Kuva: Aki Rantala)
Saukkojen puolustus oli loistavaa, palloa suojattiin sekä pelaajien että maalivahvin toimesta. "Joka pallosta taistellaan" -kuten Saukkobiisikin jo sanoo. (Kuva: Aki Rantala)
Saukkojen mestarit (Kuva: Aki Rantala)

AaltoAlvarissa pelatuissa vesipallon DSM -sarjan vesipallon finaaliotteluissa nähtiin huikeita kaksintaisteluita ja yksilöonnistumisia.

 

 

AaltoAlvarissa pelattiin 1.-2.4.2017 vesipallon DSM -sarjan semifinaalit. Runkosarjan voittanut ja sitä kautta kotiedun saavuttanut Saukkojoukkue sai lauantaina vastaansa Helsingin Kuhat. Erittäin tiukka ottelu päättyi rangaistusheittokisan jälkeen Saukkojen voittoon lukemin 8 – 7. Toisessa semifinaalissa vierasjoukkue Turun Uimarit puolestaan kukisti Porin Sentterit lukemin 4 – 6.

 

Sunnuntai-illan pronssiottelussa Kuhat voitti erittäin tiukassa pelissä Sentterit lukemin 5 – 4. Ratkaisumaali tuli aivan viimeisillä sekunneilla. Finaalissa Saukot kohtasi Turun Uimarit, mutta finaali oli semifinaaliin verrattuna alusta saakka melko selkeä; Saukot voitti lukemin 10-5 (3-1, 2-2, 2-0, 3-2).

 

Saukkojen kausi on mennyt ihan hyvin vaikka välillä harjoitukset ovatkin pelaajien mukaan olleet välillä vähän raskaita. Pelistä näkyi vanhempien mielestä se, että kovasti on reenattu ja se selvästi kantoi hedelmää. Erityisen hienoa oli että uusi, kahden eritasoisen D -joukkueen yhdistelmästä koostettu joukkue hioutui yhteen tämän kauden aikana.

 

Kultamitalia on odotettu Saukkoihin jo pidemmän aikaa; viime vuonna naiset saivat hopeata ja miehet tulivat neljänneksi. Edellinen kulta oli naisten joukkueella vuonna 2014. Finaaliottelu ei ollut niin jännittävä kuin semifinaali – finaalissa kuitenkin koko ajan turvallisesti johdettiin eikä vanhempien pumppu ollut koetuksella niin kuin semifinaalien rankkarikisassa. Joukkueen valmentaja, Soile Matikainen mainitseekin finaalipelin positiivisena puolena että: ”Eilisen pelin jälkeen tuntui aika hyvältä kun tänään otettiin johtoasema pelissä ja se säilyi läpi pelin.”

Peli ei ehkä ollut kauttaaltaan ihan niin joukkuepeliä kuin olisi voinut olla, mutta ylipäätään joukkueen toisen valmentajan, Maria Penttisen mukaan koko joukkue oli lauantaita paremmin mukana pelissä alusta lähtien: ”Jokainen pelaaja onnistui erittäin hyvin. Joukkueen peli muistutti tänään enemmän vesipalloa kuin eilen, meillä oli kaari ja porukka teki hyvin töitä. Vähän oli hermostuneisuutta alkupalaverissa, mutta selvästi joukkue kuunteli kuitenkin mitä sanottiin ja toteutti sovittua strategiaa hyvin kentällä.” Molemmat valmentajat olivat sitä mieltä, että kaikilta nähtiin upeita suorituksia ja poikkeavan hienosti pelasivat pienikokoisimmat pelaajat kuten esimerkiksi Lenni Siikanen, joka piti todella hyvin myös sentteripelaajaa.

 

Usea vanhempi sanoi että Saukkomaalivahti torjui loistavasti. Daniel Damljanovic oli pelissä maalivahtina aivan omaa luokkaansa ja tämän pistivät merkille myös muut pelaajat ja valmentajat. Valmentajilla on ollut kauden aikana välillä haasteita saada pelaajaa maaliin kun kaikki haluavat olla kentällä ja tehdä maaleja. ”-Maalivahdin paikkaa eivät D-ikäiset välttämättä arvosta niin paljon, mutta kyllä sitä kuuluisi arvostaa. Maalivahdin paikka luo kuitenkin pohjan koko joukkueelle.” Pelissä kyllä nähtiin myös loistavia yksilösuorituksia ja hienoja maaleja. Puolustus oli hyvää ja erityisesti Olivia Sivonen osoitti puolustuksessa sinnikkyyttä. Vanhempien silmiin pistivät myös loistavat kaksintaistelut pallosta, jotka usein päättyivät hyökkäyssuunnan muutokseen Saukkojen vietyä pallon vastustajalta.

 

Jyväskylän Saukkojen Santeri Leppänen ja Iiko Rantala tekivät kaudella puolestaan kovan työn joukkueen keskeisimpinä maalintekijöinä. Santeri voitti koko DSM -sarjan maalitilaston ja Iiko oli neljäntenä. Linkki DSM –sarjan maalitilastoihin  löytyy täältä.

 

Pelaajat itse analysoivat peliä voiton näkökulmasta: ”Vaikeuksien kautta voittoon. Voitettiin ja hyvä peli oli, ei ihan kaikki menny putkeen, mutta pääasia että voitettiin.”