XII Tuomo Vainion Turnaus saatiin päätökseen!

12.6.2016

Saukkojen C2 -joukkueen palaveria Aki Rantalan johdolla.
Saukkojen D -joukkue lähdössä uimaan aloitusta
Saukkojen D-joukkueen puolustuspelaamista

Neljän ikäsarjan perinteinen Jyväskylässä toteutettava junioriturnaus, Tuomo Vainion turnaus, pelattiin 11. - 12.6.2016.

Tuomo Vainion turnauksen >> F-sarjassa << pelasivat vastakkain Saukkojen ja Kuhien joukkueet. Kuhien joukkue vaikutti selkeästi kokeneemmalta, mutta myös pikkusaukkojen peli parani loppua kohden. Joukkueilla oli turnauksessa viisi ottelua ja pelaajat saivat varmasti paljon kokemusta vesipallosta turnauksen myötä. F-sarjan sijoitukset:

1. Helsingin Kuhat

2. Jyväskylän Saukot

>> E-sarjassa << pelasi neljä joukkuetta. E-sarjan voiton veivät Sentterit finaalipelissä Kuhia vastaan lukemin 6 - 4. Pronssipelissä Saukot sai vastaansa Cetuksen, ja tiukan taistelun jälkeen Cetus osoittautui paremmaksi voittaen pronssiottelun lukemin 6 - 9. E-sarjan sijoitukset:

1. Porin Sentterit

2. Helsingin Kuhat

3. Espoon Cetus

4. Jyväskylän Saukot

>> D-sarjassa << pelasi niin monta joukkuetta, että se jaettiin kahteen lohkoon. Turnauksessa nähtiin paljon liikettä ja vauhtia, sekä loistavia suorituksia. D-sarjan joukkueiden välillä tasoerot olivat melko suuria. D-sarjan sijoitukset:

1. Jyväskylän Saukot 2

2. Turun Uimarit 1

3. Espoon Cetus

4. Jyväskylän Saukot 1

5. Turun Uimarit 2

6. Kuhat

7. Jyväskylän Saukot 3

C-sarjan pelit olivat vielä D-sarjaakin kovempia, ja näissä peleissä, erityisesti finaalitasolla tuomarit joutuivat puuttumaan jossain määrin jo väkivaltaisiinkin edesottamuksiin. Erityisen ikäviä ovat pelin sujuvaa jatkumista häiritsevät ikävät kommentit tuomareille, sekä tahalliset vahingon tuottamiset toisille pelaajille. Muutama pelaaja jouduttiin poistamaan pelistä kesken pelinkin suoraan väkivaltaisen pelitoiminnan tai tarpeettoman suunsoiton vuoksi. >> C-sarjan << sijoitukset:

1. Helsingin Kuhat

2. Uinti Tampere

3. Porin Sentterit

4. Jyväskylän Saukot 2

5. Jyväskylän Saukot 1

XII Tuomo Vainion turnauksessa kokeiltiin Torpeopal -ohjelman toimivuutta monipeliturnaustason ottelujärjestelmänä. Kokeilun pohjalta voidaan todeta, että ohjelma on melko raskas viikonlopputurnauksen liveseurantaan älykännykällä. Ohjelman sujuvassa käytössä on tässä kontekstissa hieman haasteita, mutta toivottavasti tulevaisuudessa saadaan yhä useampi junioriturnauskin liveseurnnan piiriin niin kotikatsomoissakin voidaan seurata turnauksia. Tällä kertaa ohjelma ei tarjoa oikeita pelaajakohtaisia tuloksia useista eri syistä, mutta otteluiden lopputulemat pitäisi olla merkitty oikein.

Junioriturnaus on suuri tapahtuma, jota ei pystytä toteuttamaan ilman usean tahon tukea ja työpanosta. Jyväskylän Saukot kiittää Jyväskylän kaupunkia yhteistyöstä. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ansiosta turnauksen järjestäminen oli ylipäätään mahdollista. Saukot kiittää myös turnaukseen osallistuneita seuroja, pelaajia, pelaajien vanhempia ja huoltajia, tukijoukkoja sekä osallistumisesta että kannustamisesta. Alakulma -ravintolan kanssa ruokailun järjestäminen toimi loistavasti, ja ruokailijat olivat erittäin tyytyväisiä.

XII Tuomo Vainiota edeltänyt tuomarikoulutus oli myös järjestäjien näkökulmasta onnistunut tapahtuma, koska tuomarit pääsivät kokeilemaan vihellystä monessa eri pelissä sekä eri tasoisissa peleissä. Tästä on hyvä jatkaa tulevallakin kaudella! Saukot kiittää tuomarikouluttaja Pasi Natusta, sekä hänen aktiivista apulaistaan Kalle Nousiaista heidän panoksestaan uusien tuomareiden neuvomisessa, kouluttamisessa ja aikataulujen suunnittelussa.

XIII Tuomo Vainion turnaus on suunnitteilla järjestettäväksi taas ensi vuonna 10. - 11.6.2017. Toivottavasti nähdään silloin vesipallon merkeissä!