Saukkoprofiilit: SM -sarjan parhaat maalintekijät kaudella 2015-2016

12.4.2016

Petra Lahtinen (Kuvaaja: Heikki Moisio)
Lauri Lahtinen (Kuvaaja: Heikki Moisio)
Iiko Rantala (Kuvaaja: Aki Rantala @rantalaaki)

SM -sarjojen runkosarjat on Saukkojoukkueiden osalta saatu päätökseen ja ASM sekä DSM -sarjat jo pelattua. 16.4. pelataan vielä miesten pronssiottelu Jyväskylässä ja CSM -sarjan finaalit 16. - 17.4. Helsingissä. Naisten semifinaalit alkavat perjantaina 22.4.

Tässä juttusarjassa Saukkojen runkosarjan parhaat maalintekijät esittäytyvät.

Saukkoprofiilit esittää: Saukkojoukkueiden runkosarjan parhaat maalintekijät kaudella 2015-2016, profiili 3/3

Seuraavaksi esittäytyy #11 Petra Lahtinen, naisten SM -sarjan tilastojen 2. ja Saukkojen paras maalintekijä. Petran taso pysyy kovana, sillä kaudella 2012 – 2013 Petra voitti maalitilaston 127 maalilla. Uransa aikana Petra on saavuttanut viisi kultaa ja kaksi hopeaa naisten SM -sarjassa, kultaa Suomen Cupissa syksyllä 2015, kultaa 1995 -syntyneissä vuonna 2011, pronssia B-junioreissa vuonna 2013 ja hopeata osana Kuopion Uimaseuran joukkuetta vuosina 2015 ja 2016. Petra kuului myös vuonna 2012 U17 -sarjassa pohjoismaiden mestaruuden voittaneeseen maajoukkueeseen ja syksyllä 2015 Slovakian Turvod Cupissa pronssia saaneeseen naisten kehitysjoukkueeseen. Jyväskylän Saukot on palkinnut Petran vuonna 2008 vuoden puurtaja -palkinnolla. Petra on joukkueensa kapteeni. Hänellä on hyvä pelisilmä ja hänen heittonsa on erittäin tarkka ja nopea.

Kuka olet?

-          Olen Petra Lahtinen (20), Saukkojen naisten joukkueen pelaaja ja kapteeni. Aloitin vesipallon 7-vuotiaana isoveljeni Laurin kanssa eli kolmastoista vuosi taitaa olla nyt menossa.

Vahvuutesi vesipalloilijana?

-          Ehdottomasti pelisilmä, joka on kehittynyt monia palloilulajeja harrastaessa ja lisääntynyt vuosien kokemuksen myötä. Liikkuvuus on myös yksi mun vahvuus, erityisesti nopeat suunnanmuutokset ja kontrahyökkäykset kuuluu mun pelityyliin. Mulla on myös hyvä heitto ja rohkeutta ratkaista tilaisuuden tullen.

Vahvuutesi joukkuepelaajana?

-          Joukkuepelaajana mun vahvuuksia on sosiaalisuus ja se, että tuun hyvin juttuun kaikkien kanssa. Sen lisäksi että oon kapteeni, mulla on pelinrakentajan johtava rooli eli yritän parhaani mukaan viedä joukkueen peliä eteenpäin ja omalla esimerkillä ohjata muita.

Mikä vesipallossa on parasta?

-          Vesipallossa parasta on ennen kaikkea oma joukkue, mutta myös se että omaa luovuutta voi käyttää altaassa rajattomasti ja vesipallo on just sopivan haastavaa kaikessa sen yksinkertaisuudessaan. Vesi elementtinä on kiehtova ja ehkä se on saanu mut valitsemaan vesipallon muiden palloilulajien joukosta.

Minkälaisille ihmisille suosittelisit vesipalloa?

-          Kyllä mä suosittelisin vesipalloa ihan kenelle vaan! Tietysti etua on siitä, että omaa hyvän uintitaidon, mutta tärkeämpää on mun mielestä se, että pitää vedessä liikkumisesta. Jos haluaa lajilta vauhtia, haasteita, ystäviä ja tekemisen meininkiä hauskanpitoa unohtamatta, niin tätä kaikkea vesipallo mun mielestä tarjoaa!

Tulevaisuuden haaveita?

-          Tulevaisuudessakin aion jatkaa vesipalloa ja jatkaa niin pitkälle kuin mahdollista. Haaveena mulla ois edelleen päästä ulkomaille pelaamaan, mutta katsotaan jääkö tämä vain mun päiväuneksi!

Saukkoprofiilit esittää: Saukkojoukkueiden runkosarjan parhaat maalintekijät kaudella 2015-2016, profiili 2/3

Seuraavaksi esittäytyy #8 Lauri Lahtinen, miesten SM -sarjan tilastojen 6. ja Saukkojen paras sekä ASM  -sarjan (1993 -syntyneet ja sitä nuoremmat)  paras maalintekijä KuUS  -joukkueessa pelanneena. Uransa aikana Lauri on saavuttanut keväällä 2015 joukkueensa kanssa pronssia MSM -sarjassa, hopeaa Suomen Cupissa syksyllä 2015, hopeaa CSM, BSM ja ASM -ikäisissä sekä ollut maajoukkueen mukana Pohjoismaiden mestaruuskisoissa hopealla U-20- ja pronssilla U-17 ikäsarjoissa. Lauri on esimerkillään johtava kapteeni. Hän on joukkuetovereitaan kannustava tiimipelaaja ja rohkea tilanteiden ratkaisija kovalla ja tarkalla heitollaan.

Kuka olet?

-          Lauri Lahtinen 22v. Olen pelannut vesipalloa noin 10 vuotta.

Vahvuutesi vesipalloilijana?

-          Olen uintivoimainen pelaaja, erityisen vaarallinen pelatessani vasenta laitaa kaarella.

Vahvuutesi joukkuepelaajana?

-          Joukkuekavereiden tukeminen ja kannustaminen.

Mikä vesipallossa on parasta?

-          Tykkään joukkuepeleistä ja vesipallon ainutlaatuisuudesta vedessä pelattavuuden vuoksi. Ja kuten missä tahansa pallopelissä, onhan se kiva antaa kaverille hyvä syöttö, josta se laittaa maalin tai vastaavasti tehdä itse sellaisesta.

Minkälaisille ihmisille suosittelisit vesipalloa?

-          Kohtuullinen uimataito ja reipas mieli riittää hyvin alkuun.

Tulevaisuuden haaveita?

-          Päästä vielä pelaamaan miesten maajoukkueessa, kun se jonain päivänä saa taas alkunsa.

Saukkoprofiilit esittää: Saukkojoukkueiden runkosarjan parhaat maalintekijät kaudella 2015-2016, profiili 1/3

Ensimmäiseksi esittäytyy #9 Iiko Rantala, DSM -runkosarjan 5. ja CSM -runkosarjan 11. kovin maalintekijä. Iiko oli myös mukana syksyllä Suomen 2002 -syntyneiden maajoukkueessa nuorten PM -turnauksessa Ruotsin Tukholmassa. Iiko pelaa useimmiten sentterin paikkaa, mutta hallitsee muutkin pelipaikat.

Kuka olet?

-          Olen Iiko Rantala. Olen harrastanut vesipalloa noin 3 vuotta.

Mitkä ovat vahvuutesi vesipalloilijana?

-          Osaan heittää palloa ja uida.

Mitkä ovat vahvuutesi joukkuepelaajana?

-          Osaan syötellä jos tarvitsee.

Mikä on vesipallossa parasta?

-          Voitto.

Kenelle suosittelisit vesipalloa?

-          Niille jotka pitävät vedessä liikkumisesta.

Tulevaisuuden haaveita?

-          Haluaisin osallistua oman joukkueen kanssa erilaisiin ulkomaan turnauksiin.