DSM - puolivälierän ratkaisu; JySa jatkoon!

12.3.2016

JySa 2 -joukkue lämmittelee ennen ottelua (kuva: Reija Häkkinen)
JySa -joukkue aloittamassa peliä. Taustalla Rami Niemi; toinen Saukkojen tuomareista. (kuva: Reija Häkkinen)
JySa -joukkueen vaihtopenkki seuraa peliä (kuva: Otto Häkkinen)
JySa 2 -joukkue vaihtopenkillä jännittämässä peliä (kuva: Otto Häkkinen)

Myöhään perjantai-iltana Jyväskylän AaltoAlvarissa pelattu DSM - puolivälierän paikallisottelu JySa-JySa 2 päättyi odotetusti JySa -joukkueen voittoon. Voittolukemat olivat 33-5 (7-0, 11-1, 9-0, 6-4).

Ottelu oli monella tapaa ainutlaatuinen; aikaisemmin Saukoilla ei ole ollut kahta joukkuetta samassa DSM -sarjassa, eikä muissakaan SM-sarjoissa. Toisekseen vesipallon SM-sarjan pelien pelaaminen AaltoAlvarissa on erittäin harvinaista. Kolmanneksi tuomareina toimivat kaksi Saukkojen omaa tuomaria; Pekka Natunen ja Rami Niemi.

Tänä vuonna DSM-sarjassa pelasi kaksi joukkuetta. Kokeneemman JySa -joukkueen pelaajista suuri osa pelaakin oman ikäsarjansa ohella myös CSM -sarjaa (2000 -syntyneet ja sitä nuoremmat). JySa 2 -joukkueen (VP Mursut) pelaajat puolestaan tekivät syksyllä 2015 SM-sarjadeyyttinsä ja joukkueen tarkoituksena oli kaudella 2015 - 2016 lähinnä kokeilla miltä pelaaminen oikeissa peleissä tuntuu.

JySa 2 -joukkue koostuu eri-ikäisistä (2002 - 2006 -syntyneet) pelaajista, jotka ovat pelanneet vesipalloa vesipallokerhotasolla vuodesta muutamaan vuoteen. VP Mursujen kausi lähti käyntiin odotetusti; tappioita tuli alkuun monia. Samalla joukkue kuitenkin kehityi myös hurjasti, selviytyen lopulta kuuden parhaan joukkoon.

Saukot nostaa hattua valtavan hienosti ja sinnikkäästi pelanneelle JySa 2 -joukkueelle ja onnittelee JySa -joukkuetta jatkoon pääsystä. DSM -sarjan finaalit pelataan 2. - 3.4.2016 Porissa, jossa Saukkoja vastaan asettuu välierissä Cetus.